2 Şubat 2010 Salı

börek












1su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
biraz tuz
mısır nişastasıyla açılacak
üzerine 200 g margarin dökülecek
hamur yoğrulur kulak memesi yuuşaklığında 2 saat bekletilir ve ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır daha sonrayemek tabağı büyüklüğünde açılır ve arasına mısır nişastası serpılir bu şekilde 10 tanesi açılır ve daha sonra onar onar açılır  yaklaşık 80 adet beze çıkıyor 40 tanesini açınca arasına peynir ve maydanoz karışımı serpin ve daha sonra kalan hamurları aynı şekilde açın açma işlemi bitince dilimleyerek eritiğiniz yağı dökün ve fırına sürün
NOT:kızarmaya başlayınca 1 su bardağı su dök ve pişmeye devam edin

1 yorum:

bunlarda ilginizi çekebilir