malzemeler
5 yumarta
1su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1,5su bardağı şeker
2 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1adet portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı üzüm
1 su bardağı çekilmiş fındık
2 kere elenmiş un
3 bardak un
yapılışı:
yumurtayı ,şekeri, yağı ve sütü iyice çırpın portakal kabuklarını ilave edin
unu kabartma tozu ile ilave ettikten sonra tepsiye-kalıba dökün üzerine unlanmış üzümleri dökün
en üstede findıkları dökün
150derecede pişirin
AFİYET OLSUN
bu kekimi 53.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE
http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ arkadaşımıza gönderiyorum...
ellerine sağlık çok güzel olmuş arkadaşım....
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık vallahi nefis duruyor kek.ben şahsen hayır diyemeyeceğim aldım bir dilim.hele ufaklığa bayıldım maşallah Allah nazardan saklasın.teşekür ediyorum katıldığın için gene beklerim.sevgiler.
YanıtlaSilblogun hayırlı olsun bu gunler heyecanlı olur.her ızleyıcı ayrı bı mutluluk verır.bende katılmak ıstedım.banada beklerım
YanıtlaSileğer mail atarsanız size kodu yollatabilirim...teşekkürler...
YanıtlaSilMerhabalar Gönül hanım,
YanıtlaSilFiliz arkadasım vasıtasıyle blogunuzdan ve Mersin, Mezitlide yasadıgınızdan haberım oldu. Blogunuz hayırlı ugurlu olsun..
Kek güzel görunuyor. Emegınıze saglık.
Sevgiler..
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil