malzemeler:
4adet yumurta
2su bardağı tozşeker
1su bardağı süt
1su bardağı sıvı yağ
2çorba kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1paket kabartma tozu
SÜSLEMEK İÇİN:
hindistancevizi
YAPILIŞI:
öncelikle geniş bir kasenin içinde 4 adet yumurta ve 2 su bardağı toz şekeri iyice çırpın daha sonra 1 su bardağı süt sıvı yağ ve 2 çorba kaşığı kakaoyu ilave edin bu karışımdan daha sonra kullanmak üzere ayırın 1 paket vanilya ve kabartma tozunu katın dilerseniz çırpma teliyle ya da mikserle hepsini iyice karıştırın sıvı haldeki kek hamurunu dilediğiniz biçimde bir kalıba boşaltın önceden ısıtılmış 200 derecelik frında üzeri kızarıncaya kadar ğişirin keki frından aldıktan sonra ayırdığınız1 su bardağı kakaolu karışımı üzerine eşit miktarda dökün yarım su bardağı hindistanceviziyle süsleyip dilimleyerek sevis yapabilirsiniz
AFİYET OLSUN
Nohutlu Arpa Şehriye Salatası
-
Bazen #portakalagacistudyosu nda pastalar ya da börekler çekiyorsak yemek
saati için “hadi hızlıca bir salata yapalım” deyip dolapları karıştırmaya
başlıyo...
4 yıl önce
ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.
YanıtlaSilEMEGİNE SAGLIK
YanıtlaSilSEVGİLER.