30 Ocak 2010 Cumartesi

baklava













1çay bardağı yağurt
1/2 çay bardağı tereyağı
1/2 sıvı yağ
2çay bardağı su
1 kabartma tozu
hamurun içinede 1/2 limon sıkılacak
hamur yoğrulur
2 saat beklettikten sonra fındık büyüklüğünde 100 adet bezeler yapılacak
tabak büyüklüğünde 10 ar tane açılacak
üstüste konulup arasına mısır nişastası serpin
ve 10nunu birden açın
incelebildiği kadar incelesin
daha sonra tepsiye serin
bu işlemi diğer bezlere de yapın
50 tane tamamlayınca
arasına(ceviz yada fıstık içi)koyun arzunuza kalmış
en üstüne 200g.sana yağ
100g. tereyağ eritip dökün
170 dereceli fırında ağır ağır pişirin

şerbeti için 5 su bardağı şeker 6 su bardağı su 

üzerini süslemek için fıstık içi serpin   


umarım tarifimi beğenirsiniz




2 yorum:

  1. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Gönül Hanım
    bloğuma hoşgeldiniz, baklavanız nefis gözüküyor, ellerinize sağlık , çocuklarımızın yaşları da birbirine çok yakın ,güzel paylaşımlarda buluşmak üzere...

    YanıtlaSil

bunlarda ilginizi çekebilir