11 Ocak 2010 Pazartesi

su böreği















































































































































4 yumurta
1 fincan su
100gr tereyağ
1çay bardağı sıvı yağ
alabildiğince un
biraz tuz
kulak memesi yumuşaklığında hamur yap
yumurta büyüklüğünde beze yap
bezeler 10 tane olsun
bezeleri 20 dk. dinlendirin
daha sonra oklavayla açın
bir taraftan tencereye su ve tuz koyun kaynasın
kaynayan suyun içerisine yufkaları atın
yufkalar suyun üzerine çıkınca bir taşım kaynasın daha sonra alıp soğuk su dolu kabın içine koyun
yufkaları alın tepsi yada tavanın içine yayın
arasına eritilmiş trereyağı ve sıvı yağ karışımını sür
daha sonra diğer hamurları tekrarl 5tane olana kadar
arasına peynir yada kıymalı iç hazırlayın
diğer 5 tanesinide aynı şekilde yapın
1saat dinlendikten sonra pişirebilirsiniz
AFİYET OLSUN
UMARIM BEĞENİRSİNİZ

1 yorum:

bunlarda ilginizi çekebilir