16 Nisan 2010 Cuma

tiramisu















pandispanyanın hazırlanışı:
 5 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un
2 kez elenmiş 1 paket kabartma tozu 3 çorba kaşığı kakao
kreması için:
1 kutu labne peynir 1 su bardağı bol şekerli nescafe 5 çorba kaşığı toz şeker 2 su bardağı süt 2 yumurta sarısı
yumurtaları şeker ile köpürtün beyazlaşana dek çırpalım.elenmiş unu,kaparmatozu ve kakaoyu ekleyerek mikserinen düşük ayarı veya çırpma teliyle çırpalım.margarinle yağlayıp un serptiğimiz kalıba hamuru boşaltalım.170 dereceli fırında pandispanyamızı pişirelim. iyice soğuttuğumuz pandispanyayı ikiye keselim.

krema için ,iki yumurta sarısına un,şeker ve sütü ekleyip çırpalım.kremayı ateşten alıp iyice soğutalım.labne peyniri ilave edip 2 dakika mikserle çırparak peynirle kremanın bütünleşmesini sağlayalım .pandispanyanın alt katı üzerine nescafenin yarısını sürelim kıremanın yarısınıda sürelim pandispanyayıda kapatalım üzerine kalan nescafeyide sürelim kremanın diğer yarısınıda üzerine sürelim pastanın üzerinede kalan kakaoyu eleyelim buzdolabında bir kaç saat bekletip servis yapalım ...










2 yorum:

  1. ellerine sağlık canım arkadaşım.
    ama lütfen beni bu kez arama:))))

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık gönül hanım.çok sevdiğim bir tatlıdır.mutlu haftasonları

    YanıtlaSil

bunlarda ilginizi çekebilir