MALZEMELER:
YARIM PAKET MARGARİN
1 KG KIYMA YARISI KOYUN YARISI DANA ETİ
1KG İNCE BULGUR
2ÇORBA KAŞIĞI KİŞNİŞ
YARIM KG KURU SOĞAN
1TATLI KAŞIĞI KIRMIZI BİBER
1 ÇAY KAŞIĞI KARA BİBER
1 ÇAY KAŞIĞI YENİBAHAR
YARIM DEMET MAYDANOZ
1TATLI KAŞIĞI TUZ
YAPILIŞI:KIYMANIN 200 GR. AYIR YARIM PAKET MARGARİNLE KG KURU SOĞANI KAVUR 800 GR KIYMAYI İÇİNE İLAVE ET KIYMADA KAVURDUKTAN SONRA KARABİBER KIRMIZI BİBER VE YENİ BAHAR TUZ MAYDANOZ İÇİ SOĞUMAYA BIRAKIN... 1 KG BULGURUN İÇENE AYIRDIĞIMIZ 200 GR KIYMAYI İLAVE EDELİM . 2 ÇORBA KİŞİNİŞ İLAVE EDİYORUZ BU KARIŞIMI SAKIZLAŞANA KADAR SU İLE YAĞURUYORUZ AÇILACAK KIVAMA GELİNCE2KAŞIK YAĞURT KOYUYORUZ İYİCE YEDİRİYORUZ BU HAZIRLADIĞIMIZ BULGURDAN CEVİZDEN BİRAZ BÜYÜK ALIP ELİMİZLE AÇIP KIYMALI İÇİ DODURUYORUZ DAHA SONRA KAPATIP KIZGIN YAĞDA KIZARTIYORUZ SERVİSE HAZI MÜMKÜNSE SICAK İKRAM EDİN
:) AFİYET OLSUN :)
ellerine sağlık çok marifetlisin maşallah.:)
YanıtlaSilMerhaba sevgili Gönül, Bloğun hayırlı olsun çok hoş tariflerin var ve izlemeye aldım.. Özellikle resimdeki şirin fındık kurdu ve oruk çok hoşuma gitti.. Görüşmek dileğiyle sevgiler canım. Bende beklerim..
YanıtlaSil